Nyak és dekoltázs-ami igazán árulkodik a korunkról!

 

Amikor esztétikai kezelésre szánjuk el magunkat legtöbbször csak az arcra gondolunk. Nincs annál szörnyűbb látvány, mint amikor az arc „túl van kezelve” és nagy a különbség az arc és a nyak, illetve dekoltázs között! Legtöbben az öregedő nyak és dekoltázs kezelésére keresik a megoldást nem gondolva a megelőzésre.

Napjainkban a fiatalos külső megőrzése sokkal inkább holisztikus szemléletet követel: az esztétikai beavatkozásokat kombináljuk az egészséges életmóddal és a wellnessel.

A mai fiatalok egyre inkább jól informáltak, nem sajnálják a pénz a jobb minőségű napi bőrápolási termékekre, ismerik a fényvédelem fontosságát és időben elkezdik az esztétikai beavatkozásokat is annak érdekében, hogy optimalizálják az öregedéssel járó külső jeleket. Elmúlt már az az idő amikor csak egy-egy ráncfeltöltésre jelentkeznek.

Ennek ellenére valahogy a nyak és a dekoltázs időben megkezdett kezelése még nem ennyire nyilvánvaló.

 

Öregedő nyak

A szem körüli terület után a nyak az, ahol az öregedés jelei leghamarabb megjelennek. A nyak kevesebb elasztin rostokat tartalmaz, mint az arc. Hiányzik a zsírszövet is ami az arcunkon alátámasztja a szöveteket. Az eredmény pedig a korán megereszkedett állvonal, megerősödött nyakizom, lógó toka.

„Pulyka nyak”

A nyakat egy nagy izom (platysma)veszi körül, mintha egy garbót viselnénk. Ez az izom korral rövidül, láthatóvá válnak az izomszálak, amit a köznyelvben csak „pulyka nyaknak” neveznek.

„Tech nyak”

A technika világában élünk, a szelfik megkövetelik, hogy mindig jól nézzünk ki. Többet nézzük a telefonunkat, mint amennyit egymással beszélünk. A sok lefelé nézéstől a nyak érzékeny bőrén hamar megjelennek keresztbe a ráncok.

„Toka”

A toka alatt az állcsúcstól rombusz alakban lenyúló zsírtöbbletet értjük. Ez nem korral járó folyamat, kialakulásában az öröklődés játszik nagy szerepet, igy már fiatal korban is látható. Nem lehet diétával vagy arctornával eltüntetni. A férfiak néha kis állszakállal, borostával igyekeznek palástolni a nem tetsző elváltozást, hisz öregebbnek és kövérebbnek látszunk a valóságnál.

Diagnosztika

Mivel egy nagyon összetett problémáról beszélünk, fontos elkülöníteni, hogy mi az, amit valójában kezelni lehet. Bármennyire is szeretnénk nincs egyetlen jó szikementes módszer sem, amellyel minden problémát el tudunk tüntetni. Itt is, mint az arcon a kombinált terápia a megoldás. Ehhez pedig nélkülözhetetlen az egyénre szabott, jó diagnózis!

 

 

Kezelések

 

Botox kezelés-„Nefertiti lift”

Ezt a kezelést a híres Egyiptomi királynőről nevezték el. Azoknál alkalmas ez a kezelés, akiknél a megereszkedés még kezdeti stádiumban van. Az állkapocs oldal-közép szakaszán és a vertikálisan megjelenő „izomhúrokat” lehet Botox injekcióval kezelni. Nagyon fontos a kezelés mélysége és helye. Különösen óvatosnak kell lenni, azoknál a vendégeknél, akiknek a foglalkozásához nélkülözhetetlen a beszéd vagy ének.

Hialuronsav feltöltés, Juvederm VOLITE

Mivel a nyak területén nagyon vékony a bőr alatti kötőszövet, a ráncfeltöltésre használt hialuronsav nem a legmegfelelőbb a kezelésre. A nem keresztkötött, azaz nem tartós hialuronsavval sem érünk el tartós eredményt. A bőr textúráján, rugalmasságán a keresztkötött, tartós, de lágy hialuronsav készítmény-pl. Juvederm VOLITE-az alkalmas. A kezelés hatására javul a nyak bőrének a minősége. Hidratáltabb, rugalmasabb és ránctalanabb lesz tőle a kezelt terület.

„Toka csinosítás” -BELKYRA

BELKYRA az egyetlen szikementes beavatkozás, amellyel az állcsúcs alatti zsírszövet el tudjuk pusztítani. Epesavat tartalmazó készítmény. Mivel az elpusztult zsírszövet nem nő vissza, a kezelés végleges megoldást jelent.

Gépi kezelések

CO2 frakcionált lézer- megfelelő mélységben történő kezelés nem csak feszesit, hanem a bőr egész szerkezetét megújítja!

Ultherapia-megfelelő mélységben történő ultrahang kezeléssel el lehet érni a platysma rétegét, így feszesitésre nagyon alkalmas kezelés.

Összefoglalás

Legfontosabb dologról, a mindennapi bőrápolásról még nem beszéltünk. Az arc kezelése nem ér véget az állkapocs vonalánál, a nyak letisztítása, radírozása és megfelelő táplálása soha ne maradjon ki a napi rutinból. A mellkas fényvédelmére hívnám fel mindenki figyelmét. Kivágott ruhát, blúzokat viselünk a nyáron, fényvédelem nélkül óhatatlan, hogy ne károsodjon a bőr.

Bátran vegyük igénybe a szakember segítségét már a probléma jelentkezése idején. Előrehaladott állapotot kezelni sokkal nehezebb!

 

Bőrünk árulkodik a korunkról, életvitelünkről és jelenlegi állapotunkról! Ez pedig összefügg azzal, hogy hogyan érezzük magunkat!

 

Amennyiben Ön is szeretné jól érezni magát a bőrében, akkor keresse fel Dr. Petrohai Ágnest és találjon megoldást a problémáira ! 

 

 

 

Ossza meg velünk vélményét !