A hónap kérdése: Mit jelent az, hogy tartós hialuronsav?

A hónap kérdése: Mit jelent az, hogy tartós hialuronsav? Mire utal a térháló mértéke és hogyan befolyásolja a ráncfeltöltő anyag minőségét?

 

Tudomány a szépség mögött!

 

Történelem

1942-ben egy fiatal hallgató Budapestről szabadalmat nyújtott be (Balázs Endre), hogy hialuronsavat használjanak tojásfehérje helyett a pékárukban, ugyanis a tojás hiánycikk volt a második világháborúban. Később Dr. Balázs Endre lett a legismertebb tudós azok közül, akik a stockholmi Karolinska Intézetben kutatásokat végeztek ezzel az anyaggal. A következő 50 évben a hialuronsavval kapcsolatos felfedezések atyájává vált.

 

Funkció és technológia

A hialuronsav (HA) egy fontos alkotóeleme a sejtek közötti szöveti állománynak. Az egyik legnagyobb vízmegkötő képeséggel rendelkező anyag, amely nem csak megköti és helyben tartja a vizet, hanem segít a mélyebb szöveti rétegekben a sejtek megfiatalításában. Ráncfeltöltés során közvetlenül a ráncok alá fecskendezve térfogatot pótol, ezáltal természetes módon enyhíti a ráncok mélységét.

A hialuronsav molekula egy óriás molekula, nem szívódik fel a bőrön keresztül és a „nem keresztkötött” 24 órán belül le is bomlik.

A ráncfeltöltő kezeléseknél ajánlott tartós, „keresztkötött” készítményt használni. A HA ráncfeltöltők használatakor fontos kiemelni a térháló technológia fogalmát. Mivel a molekula egy hosszú lánc, ahhoz, hogy tartós legyen ezeket a szálakat keresztbe kell kötni.

Ha egy ráncfeltöltő térhálójának mértéke 10%, ez azt jelenti, hogy 10 keresztkötés jut 100 molekula egységre. Minél nagyobb a térháló mértéke, annál nehezebb lesz a molekula. A magasabb térháló nemkívánatos immunreakciót válthat ki, csomósodást okozhat. Ezért fontos, hogy a HA térhálója megfelelően legyen szabályozva a nem kívánatos szövődmények elkerülése érdekében.

 

Fontos!

Ha egyszer ráncfeltöltő kezelés mellett döntünk, minden esetben győződjünk meg arról, hogy milyen anyaggal történik! A sikeres kezeléshez nélkülözhetetlen a pontosság, a terméket csak olyan orvos alkalmazhatja, aki a feltöltés injekciózási technikájára vonatkozó speciális képzésben vett részt!

 

Tudjon meg többet a hyaluron savas feltöltésről ! 

 

Ossza meg velünk vélményét !