Botox, vagy nem botox?

A nagy sikerű Office sorozat producere és főszereplője, Ricky Gervais így köszöntötte a Golden Globe gálán megjelent celebeket:

 

Ha körbenézek az arcokon a teremben, eszembe jut, milyen nagyszerű munkát végeztek ebben az évben….(kis szünet)….a plasztikai sebészek és a szépségipari szolgáltatók!”

A nevetés nem maradt el.

 

Egyre könnyebben beszélünk a szépségiparról, időhiány miatt pedig inkább választjuk a gyors és szikementes beavatkozásokat. Rendkívüli előnyük, hogy olyan eredményt lehet vele elérni, amit semmi más kezeléssel nem tudunk.

 

Ezek közül a botox az egyik legingoványosabb talaj. Sok botoxolt szájú hírességet láthatunk a képernyőn, akik úgy néznek ki, mint egy rajzfilmfigura. Vannak, akinél a szemránc kezelés sikeredett olyanra, hogy minimalizálódott a mimika, így alakul ki a „buta” tekintet. Másoknál a mosoly lesz merevebb a túl sok botox használatától. Mindazonáltal nagyon sokan élnek ezzel a szépítő módszerrel úgy, hogy észre sem venni. A titok a mértékben van. Mint ahogy egy kezelt hölgy beszámolója elmondja:

 

A legfontosabb kérdésem kezelés előtt az volt, hogy ugye, nem fogok úgy kinézni, mint a már mimikával már nem rendelkező hollywoodi sztárok? A doktornő kedvesen rázta a fejét és elmagyarázta a mérték szerepét a ráncok elleni harcban. Kiderült, hogy itt is az arany középút a javasolt, úgyhogy beadtam a derekam. Hat kis tűszúrást kaptam, és ha nem is tűntek el a kor és a gravitáció harminc felett már jól látható nyomai, mindenképpen halványodtak. Tény: a látható változáshoz idő kellett. Hazamentem és fel óránként kukkantottam lopva a tükörbe, de másnap reggelig semmi változást nem észleltem. Aztán szépen lassan halványodott a gödröcske. Persze nem tűnt el, annál azért mélyebb volt. De legalább külsőleg a belsőmhöz fiatalodtam.

 

Botox-Méreg vagy csodaszer?

 

A botox javítja az életminőséget!

Egy orvosi tanulmány szerint (Dermatologic Surgery) az arc- esztétikai botox kezelésen átesettek életminősége és önbecsülése jelentősen javult!

A vizsgálat során az egyik csoportban a szemöldök közötti, homlok és szem körüli ráncokat Botox -injekcióval, a másik csoport tagjait pedig sóoldattal kezelték. A kettős vak, randomizált, placebo-kontrollos vizsgálatban részt vevőket fényképezték a kezelés során.

Statisztikailag szignifikáns javulást észleltek a Botox kezeltek között. A résztvevők arról számoltak be, hogy jelentősen javult az élet minőségük, önértékelésük, nőtt a vonzeröjük. Jobb kedvvel végezték a háztartási munkát, hangulatuk és így az életminőségük is jelentősen javult.

 

Tehát elmondhatjuk, hogy szakember kezében, kis dózisban csodaszer, a túlzásba vitt nagy dózis pedig méreg!

 

 

Szeretne többet megtudni botox kezeléseinkről ? Kattintson ide ! 

 

 

 

 

Ossza meg velünk vélményét !