Kakukk Márta interjú

Kakukk Márta – 51 éves, nemzetközi kiállítás szervező

 

„Magam sem gondoltam, hogy eljön a pont az életemben, amikor hajlandó leszek bármiféle szépészeti beavatkozásra. A változó kort elérve azonban sokkal elfogadóbb lettem. Az igaz, hogy természetes szépségünk látszik arcunkon, ám idővel meg kell újítani. Korábban rengeteg pénzt költöttem kozmetikumokra, de megkockáztatom, hogy minek is? Az eredeti probléma ott maradt, ahol volt. Hosszútávon nem tapasztaltam azokat a változásokat, amelyeket egy jó nevű kozmetikumtól, vagy a rendszeres kozmetikai kezelésektől elvár az ember. Magam is éreztem, hogy ettől már több kell!
Munkám miatt rengeteg emberrel találkozom és őrült nagy különbséget látok a magyar és a világ nyugati felén élő nők megjelenése között. A bécsi út másik végén valahogy szebbek a nők. Kinézetük, a smink, a frizura, a ruha mind a kornak megfelelő. Jó érzés látni a rendezettséget, amivel az utcára lépnek. Bár a világ ott is őrülten rohanó, találnak időt foglalkozni magukkal. Az igény persze itthon is meg van. A lehetőségeinket kell megismerni. Az önmagunkkal szemben támasztott igényesség húzóerő lehet másoknak is. A szájhagyomány, az egymás közötti beszélgetések szépségtitkai segíthetnek, hogy az üdébb és fiatalos arcért miként tegyük meg első lépéseinket.

 

Úgy látom, hogy a fiatalokkal szemben, a már egzisztenciálisan is biztos háttérrel rendelkező ötvenes nők ma a társadalmi megítélés perifériájára szorulnak. Pedig ennek a magát mentálisan és fizikailag is fiatalnak valló korosztálynak a munkájában is állandó maximumot kell nyújtania. Egyre több sikeres hölgy tölt be jelentős üzleti pozíciót, így nem csak belső, de küldő elvárás is a magabiztosságot sugárzó ápolt, fiatalos arc, amely a természetesség határait betartva kelt esztétikus benyomást másokban. Nagyon fontos, hogy a belső kisugárzás harmonizáljon a tükörben látott képpel. A szépészeti beavatkozás nekem ezt az egyensúlyt adta vissza.A nők által régóta áhított fiatalos, esztétikus külső, ma a kulturált világ egyik alapelvárása.Tavalyi műtétemet szigorú diéta előzte meg. Rengeteget fogytam. Igaz vékonyabb lettem, ám arcomon a genetikailag kódolt ráncok erőteljesebbé váltak. A homlokomon, a szám két oldalán idővel nagyon zavaróak lettek. Tompításukkal az igényesen ápolt és koromnak megfelelő fiatalos arcot kívántam a tükörbenújra viszontlátni, és ez sikerült.

 

 

Ossza meg velünk vélményét !